Ce mănâncă oamenii din diferite colțuri ale lumii într-o zi obișnuită

0
966
Oswaldo Gutierrez (stânga), muncitor pe o platformă petrolieră din Venezuela – 6.000 de calorii pe zi și Bruce Hopkins (dreapta), salvamar în Sydney, Australia – 3700 de calorii pe zi

Soți și parteneri de călătorie, Peter Menzel şi Faith D’Aluisio au realizat o serie de portrete cu oameni din lumea întreagă, alături de hrana pe care o consumă într-o zi obișnuită. Proiectul neobișnuit se numește What I Eat și prezintă care sunt felurile de mâncare care nu lipsesc din dieta oamenilor.

O credință populară spune că mâncarea pe care o consumă oamenii la nivel mondial devine tot mai omogenă o dată cu răspândirea regimului alimentar occidental, oamenii bazându-se doar pe câteva tipuri de cereale și cărnuri. Tocmai de aceea platforma open-data din Washington Dc, Knoema, a realizat uninfografic pentru a arăta care sunt alimentele pe care oamenii le consumă în funcție de venitul brut pe cap de locuitor.

Astfel, datele arată că locuitorii țărilor bogate consumă de regulă alimente considerate mai gustoase, cum ar fi cărnurile și lactatele, iar țările mai sărace subzistă cu ajutorul tuberculilor și plantelor precum soia.

Proiectul What I Eat ne arată cum de la țară la țară posibilitățile sunt altele, chiar și atunci când vine vorba de hrană. Multe dintre fotografiile astfel realizate au fost publicate în cartea fotografului Menzel numită Ce mănânc: în jurul lumii prin 80 de diete (eng: What I eat: Around the World in 80 Diets).

Îți arătăm mai jos câteva imagini din proiectul What I Eat care reliefează diferențele culturale impuse de zona locuită, dar și de profesia pe care oamenii o au.

Sursa: Peter Menzel

LĂSAȚI UN MESAJ